Svíčková z jazyka

69
- reklama -

Suroviny

3 vepřové jazyky
mrkev
celer
petržel
cibule
olej
sůl
pepř
2 ks nového koření
1 bobkový list
kousek slaniny
hořčice
mléko
mouka
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem, novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou.

  2. Po uvaření vyjmeme koření, jazyk oloupeme (nejlépe se loupe ještě teplý) a nakrájíme na plátky.

  3. Zeleninu i s vývarem rozmixujeme.

  4. V jiném hrnci orestujeme na slanině cibulku, zaprášíme moukou a zalejeme rozmixovanou zeleninou.

  5. Chvíli povaříme, přidáme hořčici a 1 hrnek plnotučného mléka. Dochutíme solí a citrónem.

  6. Kdyby byla omáčka řídká, může se zahustit moukou, rozmíchanou v mléce. Vložíme nakrájený jazyk a ještě chvili prohřejeme.