
- reklama -
Suroviny
- 3 vepřové jazyky
- mrkev
- celer
- petržel
- cibule
- olej
- sůl
- pepř
- 2 ks nového koření
- 1 bobkový list
- kousek slaniny
- hořčice
- mléko
- mouka
- citrón
Postup přípravy receptu
-
Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem, novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou.
-
Po uvaření vyjmeme koření, jazyk oloupeme (nejlépe se loupe ještě teplý) a nakrájíme na plátky.
-
Zeleninu i s vývarem rozmixujeme.
-
V jiném hrnci orestujeme na slanině cibulku, zaprášíme moukou a zalejeme rozmixovanou zeleninou.
-
Chvíli povaříme, přidáme hořčici a 1 hrnek plnotučného mléka. Dochutíme solí a citrónem.
-
Kdyby byla omáčka řídká, může se zahustit moukou, rozmíchanou v mléce. Vložíme nakrájený jazyk a ještě chvili prohřejeme.
Kuchařka: jafin