
- reklama -
Suroviny
6 porci
- 700 g hovězího masa
- slanina nebo špek
- 2 cibule velké
- 4 mrkve
- 1 celer
- 2 petržele
- 100 g másla
- 5 bobkových listů
- 10 kuliček nového koření
- 3 kuličky celého pepře
- 1 lžíce hořčice
- 1 citron
- 250 ml smetany 33% tuku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo, na kterém osmažíme cibulku do sklovita, přidáme řádně osolené maso a restujeme. Maso se celé musí pořádně zatáhnout. Přidáme koření, necháme rozvonět a přidáme nastrouhanou zeleninu.
-
Vše orestujeme a podléváme vodou, cca 1 l. Necháváme dusit v tlakáči cca 90-120 minut. Po dovaření vyndáme maso a koření. Vše rozmixujeme, přidáme šťávu z citrónu a lžíci hořčice. Dochucujeme podle potřeby.
-
Naředíme a zjemníme smetanou. Poté znovu ochutnáváme. Pokud jsme spokojení, podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť.
Kuchařka: sabipupp