- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g hovězí kýty
- 150 g slaniny
- 3 větší cibule
- 500 g mrkve
- 500 g petržele
- 500 g celeru
- sůl
- pepř černý celý
- bobkový list
- nové koření
- vývar
- cukr
- kůra z citronů
- citronová šťáva
- olej
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív na hrubo nakrájíme mrkev, petržel a celer. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky.
-
Do hrnce dáme roztavit slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do zlatova. Pak přidáme mrkev, celer, petržel, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, pepř.
-
Hovězí kýtu očistíme, odblaníme a na oleji zprudka opečeme, podlijeme vodou a dusíme 1 hodinu do měkka (celý kus masa). Až bude maso měkké, budeme pokračovat dál.
-
Omáčku přecedíme, zjemníme smetanou, dochutíme cukrem.
-
Měkké maso nakrájíme na plátky. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Kuchař: @.jarda11