
Suroviny
2-3 porce
- 500 g hovězí svíčkové (popřípadě libových hovězích plátků)
- 2 lžičky oleje
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 1 l zeleninového vývaru
- bobkový list
- nové koření
- pepř
- sůl
- stévie (na oslazení jsem použila DIA sladidlo)
- ocet
- 150 g bílého jogurtu
- Na knedlíky:
- 6 celozrnných rohlíků
- 150 ml polotučného mléka
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuli a podlejeme vývarem.
-
Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu.
-
Hovězí maso osolíme, opepříme, nasucho opečeme na teflonové pánvi a vložíme do zeleninového základu. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř.
-
Když je maso měkké, vyjmeme je a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem.
-
Nakonec vmícháme bílý jogurt, do kterého předem přimícháme lžíci rozmixované, horké omáčky.
-
Tvrdší celozrnné rohlíky nakrájíme na kostky a polejeme je mlékem. Pak z rohlíků mléko vymačkáme, přidáme žloutky a vyšlehaný sníh z bílků.
-
Těsto necháme půl hodiny odpočinout v lednici.
-
Pak namočenýma rukama vytvarujeme koule, které vaříme v páře asi 15 minut. Podáváme s omáčkou a masem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Magazín AHA, ale s receptem jsem se setkala v pořadu „Jste to, co jíte“
Knedlíky nevypadají nijak vábně, ale chuťově byly skvělé!! Taktéž omáčka.