Svěží ovocné řezy

80
- reklama -

Suroviny

NA PIŠKOT:
250 g hladké mouky
200 g cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
125 ml oleje
150 ml pomerančového džusu (nebo šťávy)
1 kypřící prášek do pečiva
NA NÁPLŇ:
2 zakysané smetany
2 smetany ke šlehání
2 ztužovače smetany (nemusí být, ale smetana se lépe vyšlehá)
100 g cukru (20g můžeme nahradit vanilkovým cukrem)
1 balíček želatiny (nebo želatinového ztužovače)
1 velký kompot (meruňky, mandarinky, jahody, broskve…) ale může být i čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Na piškot vyšleháme do pěny vejce s oběma cukry, poté zapracujeme na středním stupni šlehače olej a džus.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Vymazaný a vysypaný plech naplníme těstem a uhladíme.

  4. Pečeme na 180°C asi 25-30 min.

  5. Zatím si vyšleháme smetany s cukrem a ztužovačem (nebo bez) do tuha.

  6. Okapané ovoce pokrájíme na menší kousky a promícháme se zakysanou smetanou.

  7. Pak lehce vmícháme tuhou šlehačku. Želatinu (dortovou, nebo může být i na vaječnou tlačenku) připravíme podle návodu na obale a důkladně, ale jemně vmícháme do smetanovo-ovocné náplně.

  8. Nalijeme na korpus a necháme v ledničce 3-4 hodiny ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Piškot s pomerančovou šťávou má opravdu vynikající citrusovou chuť. Vyzkoušejte ho i na vaše osvědčené moučníky!!!