
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 porce filetů z lososa – s kůží
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl
- pepř celý
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 menší stroužky česneku
- máslo s troškou oleje na osmažení
Postup přípravy receptu
-
V misce nebo hlubokém talíři vymícháme marinádu z oleje, citronové šťávy, jemně strouhaného zázvoru a česneku. Filety lososa osolíme, opepříme, potřeme připravenou marinádou a necháme alespoň hodinu při pokojové teplotě odležet.
-
V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla s troškou oleje a odleželé filety v něm osmažíme na střední teplotě, ne příliš zprudka, nejprve kůží dolů. Po osmažení kůže lehce dokřupava filety lososa otočíme a dosmažíme z druhé strany. Dobu smažení z druhé strany si každý sám ohlídá, jelikož tloušťka filetů není stejná a pokud máme filety slabší, není nutné lososa z druhé strany dlouho trápit.
-
Podáváme s bramborami, zeleninovým pyré, opečeným toustem… a kouskem citronu.
Kuchař: recepty73