Svěží marinovaný losos

63
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 porce filetů z lososa – s kůží
2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř celý
2 lžíce oleje
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 menší stroužky česneku
máslo s troškou oleje na osmažení

Postup přípravy receptu

  1. V misce nebo hlubokém talíři vymícháme marinádu z oleje, citronové šťávy, jemně strouhaného zázvoru a česneku. Filety lososa osolíme, opepříme, potřeme připravenou marinádou a necháme alespoň hodinu při pokojové teplotě odležet.

  2. V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla s troškou oleje a odleželé filety v něm osmažíme na střední teplotě, ne příliš zprudka, nejprve kůží dolů. Po osmažení kůže lehce dokřupava filety lososa otočíme a dosmažíme z druhé strany. Dobu smažení z druhé strany si každý sám ohlídá, jelikož tloušťka filetů není stejná a pokud máme filety slabší, není nutné lososa z druhé strany dlouho trápit.

  3. Podáváme s bramborami, zeleninovým pyré, opečeným toustem… a kouskem citronu.