Svěží dortík

53
- reklama -

Suroviny
8-16 ks

Korpus:
150 g cukru
3 žloutky
1-2 lžíce kakaa
2 středně velká jablka
60 g hrubé mouky
sníh ze 3 bílků
marmeláda na potření
2 šlehačky na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme kakao, hrubě nastrouhaná jablka, mouku a sníh z bílků.

  2. Na dno dortové formy položíme kolečko z pečícího papíru, nalejeme těsto a dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C.

  3. Hotový a vychladlý korpus potřeme marmeládou a ozdobíme šlehačkou dle vlastní fantazie.

Poznámka od kuchařky

Recept vyšel před 30-ti lety v časopise Vlasta. Je rychlý, díky jablkům vláčný a nadýchaný.