
- reklama -
Suroviny
8-16 ks
- Korpus:
- 150 g cukru
- 3 žloutky
- 1-2 lžíce kakaa
- 2 středně velká jablka
- 60 g hrubé mouky
- sníh ze 3 bílků
- marmeláda na potření
- 2 šlehačky na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
V míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme kakao, hrubě nastrouhaná jablka, mouku a sníh z bílků.
-
Na dno dortové formy položíme kolečko z pečícího papíru, nalejeme těsto a dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C.
-
Hotový a vychladlý korpus potřeme marmeládou a ozdobíme šlehačkou dle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Recept vyšel před 30-ti lety v časopise Vlasta. Je rychlý, díky jablkům vláčný a nadýchaný.
Kuchařka: Zdenka1