Svěží broskvový koláč

92
- reklama -

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
150 g cukru
1 vanilkový cukr
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu
špetka soli
4 vejce
125 g rozpuštěného a schladlého másla
3 velké broskve
Na drobenku:
150 g hladké mouky
100 g cukru
1 vanilkový cukr
100 g másla
Na citronovou polevu:
100 g moučkového cukru
2 PL citronové štávy

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka a oba cukry vyšleháme, přidáme máslo, citronovou kůru a nakonec mouku s pr. do pečiva.


    Zobrazit celý recept

  2. Vyšleháme hladké těsto, které vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech.

  3. Těsto uhladíme a poklademe na plátky nakrájenými, oloupanými broskvemi.

  4. Posypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C zhruba 25 minut.

  5. Po upečení potřeme ještě teplý koláč citronovou polevou pomocí mašlovačky.

  6. Necháme vychladnout a krájíme na libovolně velké řezy.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z kuchařky Dr.Oetkera“Pečeme s láskou“