- reklama -
Suroviny
cca 3
- cca 500 g vařených oloupaných brambor
- 1 salát Little Gem
- 2 vejce na tvrdo
- 2-3 jarní cibulky
- sůl
- pepř mletý
- cca 2 lžíce hořčice plnotučné nebo dijonské
- cca 4-5 lžic majonézy nebo zakysané smetany
- lák z okurek (feferonek) dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Vychlazené vařené brambory pokrájíme na plátky nebo kostičky, cibulku na tenká kolečka, salát a vejce na drobnější kusy a vše dáme do mísy, kde osolíme a opepříme dle chuti.
-
Přidáme majonézu, hořčici a cca dvě lžíce láku z okurek či feferonek, promícháme. Chceme-li salát odlehčenější, nahradíme majonézu zakysanou smetanou.
-
Salát nandáme na talíře, dozdobíme zelenou cibulovou natí a podáváme například s karbanátkem, řízkem…
Kuchař: recepty73