
Suroviny
- 300 g hladké pšeničné mouky
- 300 g polohrubé pšeničné mouky
- 2 kávové lžičky soli
- 300 g (ml) vody
- 60 g oleje
- 16 g čerstvého droždí
- 1/2 kávové lžičky cukru
Postup přípravy receptu
-
Kynuté těsto zaděláme dle svých zvyklostí. Využívám domácí pekárnu, kde se jako první dá vlažná voda a olej, pak prosáté a dohromady smíchané mouky se solí. Nakonec na povrch cukr a rozdrobené droždí, zvolíme program Těsto.
-
Vykynuté těsto zpracujeme na lehce pomoučené silikonové podložce do bochánku a pak vyválíme do tvaru veky. Tu vložíme do chlebíčkové formy, do které jsme dali pás z papíru na pečení – pokryjeme dno a širší boky formy. Necháme pod utěrkou vykynout.
-
Formu vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Zkoušela jsem na horkovzduch, cca 45 minut při165°C.
Poznámka od kuchařky
Pro ty, kteří nevlastní domácí pekárnu, dávám odkaz na podrobný postup přípravy kynutého těsta: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro…
Množství těsta je určeno do větší formy o rozměrech cca 32 x 11,5 cm (mám z Tesca). Kdo má menší formu, musí se dávka zmenšit.