
Suroviny
2,5l polévky
- 1,5 kg bílých fazolí (užila jsem velké)
- 1 velká cibule
- 2 PL oleje
- 1 plátek másla
- 1 kostka zeleninového bujonu bez glutamátů
- 3 bobkové listy
- 1/2 KL drceného kmínu
- 1/2 KL muškátového květu
- drcený pepř
- sůl dle chuti
- 2-3 umícháná vejce
- 1 krabička Tatra kondenzovaného mléka
Postup přípravy receptu
-
Fazole si večer před vařením namočíme. Vodu druhý den slít, fazole zalít cca 2cm nad ně a dáme vařit do měkka.
-
Rozehřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo. Přihodíme bobkové listy, kmín a muškátový květ a nakonec cibuli na drobno. Orestujeme.
-
Půlku uvařených fazolí s trochou vyvařené vody umixujeme na hladké pyré k jemnému zahuštění polévky.
-
Druhou půlku i s vývarem vlijeme na orestovanou cibuli, dolijeme obsah do cca 2l a přidáme bujon.
-
Vmícháme pyré, osolíme a opepříme vlijeme Tatru a necháme probublávat na mírném ohni.
-
Na pánvi na trošce oleje umícháme vajíčka, než se srazí a vsypeme do polévky. Dosolíme, dopepříme dle vlastní chuti.
-
Na talíři dozdobíme sekanou pažitkou, nebo petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Libujeme si ve fazolích, tak fazolíme a fazolíme ;.)