- reklama -
Suroviny
- hrnek mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce oleje
- 4-5 lžic hladké mouky
- 1 lžička skořice
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- citronová kůra
- olej na smažení
- půlky švestek bez pecek
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin zamícháme hladké hustější těstíčko. Necháme ho 10 minut odpočinout.
-
Švestky namáčíme do těstíčka a ihned vkládáme do rozehřátého oleje.
-
Smažíme z obou stran dozlatova a odkládáme na papírový ubrousek. Hotové pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Výborné jsou švestky celé, jen vyloupnutá pecka tak, aby zůstal co nejmenší otvor. Do vnitřku vložený čtvereček bílé čokolády a spojené obalit v těstíčku. Ty se smaží ve vyšší vrstvě oleje. Nějak jsem je nestihla vyfotit.
Kuchařka: mika59