Švestky ve skořicovém těstíčku

43
- reklama -

Suroviny

hrnek mléka
1 vejce
1 lžíce cukru
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce oleje
4-5 lžic hladké mouky
1 lžička skořice
1/4 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
citronová kůra
olej na smažení
půlky švestek bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin zamícháme hladké hustější těstíčko. Necháme ho 10 minut odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Švestky namáčíme do těstíčka a ihned vkládáme do rozehřátého oleje.

  3. Smažíme z obou stran dozlatova a odkládáme na papírový ubrousek. Hotové pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Výborné jsou švestky celé, jen vyloupnutá pecka tak, aby zůstal co nejmenší otvor. Do vnitřku vložený čtvereček bílé čokolády a spojené obalit v těstíčku. Ty se smaží ve vyšší vrstvě oleje. Nějak jsem je nestihla vyfotit.