Švestky v koulích se švestkovým rozvarem

43
- reklama -

Suroviny

500 g míchaného mletého masa ( vyšlo na 8 koulí o cca 5cm)
8 sušených švestek
3 plátky slaniny dobře uzené ( dietnější verzí bude místo slaniny plnit mandlí, ale chuťově to bude rozdíl)
100 ml červeného vína
sůl
pepř
čerstvý tymián
Na rozvar ( omáčku):
3 PL pikantních pečených švestek ( recept viz. poznámka)
1 PL švestkových povidel
100 ml červeného vína
sůl
troška vody nebo vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Švestky si na noc zalijeme červeným vínem a necháme je nasáknout a marinovat.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, řádně promícháme a necháme odstát.

  3. Švestky vyjmeme z vína a naplníme je smotaným kouskem slaniny místo pecky ( můžeme dát špalíček). Takto upravené švestky obalíme mletým masem, pořádně přimáčkneme, aby se nám při pečení koule neroztrhly.

  4. Opečeme je ze všech stran, nejdříve zprudka, aby se zatáhly a pak teplotu snížíme.

  5. Hotové koule necháme odsát od přebytečného tuku na papírové utěrce.

  6. Většinu tuku z výpeku slijeme, přidáme pikantní švestky, povidla, víno, necháme trošku odpařit a přidáme trochu vody nebo vývaru.

  7. Zredukujeme na požadovanou hustotu, dochutíme solí.

Poznámka od kuchařky

Pečené pikantní švestky jsem dělala loni prvně podle receptu Bibinky, jsou vynikající a kdo bude mít možnost, tak si je rozhodně udělejte

http://www.toprecepty.cz/recept/29049-pikantni-pec…

Můžeme použít pouze povidla, víno a vývar, omáčka bude také moc dobrá.