
- reklama -
Suroviny
- Vypeckované sušené švestky
- rum
- loupané mandle
- čokoláda na vaření
- ztužený tuk
Postup přípravy receptu
-
Švestky si namočíme v rumu (já je namáčím tak měsíc dopředu). Namočené švestky přelijeme do cedníku a necháme okapat, do každé švestky vložíme jednu oloupanou mandli a obalujeme v rozpuštěné hořké čokoládě, obalené švestky dávám na alobal a pak do lednice ztuhnout.
-
Čokoláda: Do menšího hrnce (ponořeného do vodní lázně) dáme kousek pokrmového tuku a čokoládu na vaření a mícháme, až se vše spojí.
Poznámka od kuchařky
Použít jen hořkou čokoládu -rozpuštěnou s pokrm. tukem, dala jsem jednou čokoládovou polevu, ale ta se ze švestek loupala.
Kuchařka: Marie Gardonova