
- reklama -
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 125 g tuku
- 1 žloutek
- 50 g moučkového cukru
- 400 g v mléce uvařené rýže
- 1 žloutek do rýže
- 50 g cukru krupice
- 300 g švestek
- 2 bílky
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce sypaného kokosu
Postup přípravy receptu
-
Mouku, změklý tuk, žloutek, prosátý cukr zpracujeme na těsto a necháme v chladu půl hodiny odležet. Do prochladlé rýže vmícháme žloutek s cukrem. Odleželé těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou a krátce zapečeme.
-
Pak na těsto rozetřeme rýži, poklademe švestkami a dáme znovu péci. Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh a přišleháme krupici a vanilkový cukr a lehce kokos. Na téměř upečený koláč rozetřeme sníh a necháme v troubě zrůžovět.
Kuchař: jajine