Švestkový rýžový koláč

62
- reklama -

Suroviny

200 g hladké mouky
125 g tuku
1 žloutek
50 g moučkového cukru
400 g v mléce uvařené rýže
1 žloutek do rýže
50 g cukru krupice
300 g švestek
2 bílky
2 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 lžíce sypaného kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, změklý tuk, žloutek, prosátý cukr zpracujeme na těsto a necháme v chladu půl hodiny odležet. Do prochladlé rýže vmícháme žloutek s cukrem. Odleželé těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou a krátce zapečeme.

  2. Pak na těsto rozetřeme rýži, poklademe švestkami a dáme znovu péci. Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh a přišleháme krupici a vanilkový cukr a lehce kokos. Na téměř upečený koláč rozetřeme sníh a necháme v troubě zrůžovět.