
- reklama -
Suroviny
- Na jeden větší plech:
- 1 kg švestek
- 2 jablka
- 1 pomeranč
- 1 citron
- 1 kg cukru
- 2 ks celé skořice
- 5 hřebíčků
- pár lístků meduňky
- 1 dl rumu
- trochu angreštu (asi 200 g), přidejte podle chuti i další ovoce
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader.
Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a meduňku. Promícháme vše dohromady.
Pečeme na středním stupni 1 hodinu. -
Po vyjmutí plechu z trouby přidáme rum a zamícháme.
Ihned dáváme do sklenic.
Můžeme na chvíli sterilovat (5 min při 80°C), déle vydrží.
Kuchař: Drauska