- reklama -
Suroviny
- 370 g polohrubé mouky
- 70 g cukr krupice
- 70 g Hery
- 20 g droždí
- 1 vejce
- 150 ml vlažného mléka
- citronová kůra
- trochu soli
- Náplň:
- 4 žloutky
- 70 g cukru krystal
- 200 g zakysané smetany
- 100 g kokosu
- Peřina:
- 4 bílky
- 100 g cukru krystal
- 100 g kokosu
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a půlky mléka necháme vzejít kvásek.
-
V míse zaděláme s kváskem hladké těsto a necháme asi 30 min v teple kynout.
-
Pak rozválíme nebo namačkáme na vymazaný plech a necháme kynout asi 15 min.
-
Mezitím si našleháme žloutky s cukrem, přidáme kokos a smetanu a rozetřeme na povrch těsta. Na tuto náplň rozložíme švestky slupkou dolů – pokud jich máme málo, nařežeme je – viz obrázek.
-
Pečeme v předehřáté troubě asi 15 min. Mezitím si ušleháme z bílků tuhý sníh, přidáme cukr a nakonec kokos.
-
Rozetřeme na zapečený koláč a pečeme dále ještě asi 10 min, až začne sníh růžovět.
Kuchařka: Hella