
- reklama -
Suroviny
- Drobenka:
- 420 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 g másla
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 6 žloutků
- Náplň:
- 800 g půlených čerstvých švestek
- 1 vanilkový cukr
- mletá skořice
- Bezé pěna:
- 6 bílků
- 200 g moučkového cukru
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukrů, měkkého másla, prášku do pečiva a žloutků vytvoříme drobenku.
-
Z vypracované drobenky odebereme dvě lžíce na dohotovení, zbylé množství rovnoměrně rozprostřeme na plech (34 x 42 cm) vyložený pečícím papírem. Na drobenku poskládáme švestky, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí.
-
Bezé pěnu si připravím tak, že bílky vyšleháme s cukrem na tuhou lesklou pěnu. Dáme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou a na švestky vytvoříme mřížku. Povrch posypeme odebranou drobenkou.
-
Takto připravený koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C a po 20 minutách snížíme teplotu na 160°C. Dopečeme asi 35 minut. Vychladlý lehce poprášíme moučkovým cukrem. Zcela vychladlý krájíme na řezy.
Kuchařka: kucerova45