Švestkový koláč – kynutý hrnkový

104
- reklama -

Suroviny

1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
4 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
špetka soli
1 sušené droždí
švestky
DROBENKA:
máslo
mouka
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto (kynutí).


    Zobrazit celý recept

  2. Vykynuté těsto přendáme na vymazaný a vysypaný plech, vyválíme a poklademe půlkami vypeckovaných švestek (i jiné ovoce – blumy, borůvky atd.).

  3. Posypeme drobenkou, podle sladkosti ovoce můžeme ještě přisladit, případně posypat skořicí, mandlovými lupínky, jak máme rádi.

  4. Pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodinky.

Poznámka od kuchařky

1 hrnek = 250 ml

Drobenku jsem dělala od oka a očividně jí příště udělám trochu víc:-)