Švestkovo-borůvková buchtička

85
- reklama -

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 vejce
1 hrnek mléka
1/8 másla
švestky
borůvky
může být i jiné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr smícháme s rozehřátým máslem.
    Ze směsi odebereme 3/4 hrnku na žmolenku.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme prdopeč, vejce, mléko a dobře promícháme.

  3. Těsto vložíme do předem vysypaného plechu, poklademe ovocem a zasypeme žmolenkou.

  4. Vložíme do předehřáté trouby (180°C asi na 40min).

Poznámka od kuchařky

Dělám i jinou kombinaci. Borůvky s banánem. Je to stejný postup, jen se to ještě posype kokosem a pak teprve žmolenkou.