- reklama -
Suroviny
5 – 6 porcí
- Na knedlíky:
- 800 g uvařených brambor ve slupce oloupaných a vychladlých
- 1 vejce
- 300-350 g hrubé mouky
- 1/4 čajové lžičky soli
- cca 25 ks švestek vypeckovaných
- na strouhankový posyp:
- 100 g másla
- 200 g strouhanky
- 2 čajové lžičky skořice
- 3/4 hrnku cukru (170 g)
Postup přípravy receptu
-
Knedlíky:
-
1. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl a mouku.
-
2. Vypracujeme tužší těsto. (Je možné, že budeme muset přidat více nebo i méně mouky).
-
3. Z těsta utvoříme váleček, nakrájíme na dílky, které prsty jemně rozválíme.
-
4. Do každého dílku zabalíme vypeckovanou švestku.
-
5. Vaříme ve vroucí osolené vodě, cca 5 – 10 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch.
-
Strouhankový posyp: Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme strouhanku, cukr a skořici. Mícháme a lehce opražíme. Pozor, abychom strouhanku nepřipálili.
-
6. Knedlíky podáváme obalené a posypané strouhankou, polité rozpuštěným máslem.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Kuchařka: chute-sveta.cz