Švestkové bochánky

112
- reklama -

Suroviny

100 g změklého másla
80 g cukru
2 vejce
260 g hladké mouky
100 g hrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
4 lžíce zakysané smetany
kousek marcipánu
švestky
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme máslo, cukr, vejce a vyšleháme do pěny. Po chvíli přidáme zakysanou smetanu a ještě krátce šleháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do našlehané směsi přidáme mouku, hladkou i hrubou, prášek do pečiva a špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme krátce v klidu.

  3. Zatím z marcipánu připravíme malé válečky, švestky nařízneme, vyndáme pecku a místo pecky vložíme připravené kousky marcipánu.

  4. Odleželé těsto rozdělíme na kousky, do každého kousku dobře zabalíme švestku a hotové bochánky naklademe na plech s pečícím papírem.

  5. Vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 20-25 minut jen lehce dorůžova.

  6. Necháme na mřížce vychladnout a zdobíme čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem si kdysi opsala z jakéhosi časopisu, neměla jsem moc důvěru, tak jsem dnes zkusila jen z poloviční dávky, ale výsledek mile překvapil, jsou fakt moc dobré. Měla jsem opravdu velké švestky a tak mi ta polovina těsta vyšla na sedm bochánků. Ještě mě napadlo, že místo marcipánu by se daly do švestek vkládat kostičky čokolády :o).