Švestková povidla bez míchání

117
- reklama -

Suroviny

3,5 kg vypeckovaných švestek
750g pískového cukru
rum (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Švestky vložíme do širokého kastrolu, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne stát v chladu.

  2. Na druhý den vaříme na velmi mírné teplotě BEZ MÍCHÁNÍ 4-5 hodin.

  3. Potom povidla odstavíme, důkladně promícháme a horká lijeme do sklenic.

  4. Můžeme přidat špetku Sorbanu proti plísni. Pro lepší chuť a konzervaci povrch povidel ve sklenici zalijeme lžící rumu.

  5. Sklenice uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.

  6. Po vychladnutí skladujeme v chladu a temnu.

Poznámka od kuchařky

Já jsem trošku experimentovala. Přidala jsem půl lžičky mleté skořice a rumovou esenci (rum jsem nedávala. Povidla jsou moc dobrá. Používám do buchet nebo děti si je mažou jen tak na pečivo…

Vaříme nejlépe v kastrolu nebo hrnci se silným dnem…