Švestková povidla bez míchání…

39
- reklama -

Suroviny
15-20 skleniček (dle velikosti)

2,5 kg odpeckovaných švestek
350 g cukru – krystal nebo krupice
0,15 l octa

Postup přípravy receptu

  1. Omyté švestky zbavíme pecek a stopek, rozloupáme, posypeme cukrem, polijeme octem a uložíme na 12 hodin na chladné místo.


    Zobrazit celý recept

  2. Vložíme do kastrolu a vaříme na velmi malém plameni asi 4-5 hodin. Nesmíme však směsí míchat.

  3. Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla začínají houstnout, dovaříme je za stálého míchání do zhoustnutí (lze je dát i na pekáč do trouby a pomalu nechat houstnout). Horká povidla nalijeme do skleniček, můžeme povrch zakápnout troškou rumu na konzervaci a uzavřeme víčky. Uložíme do sklepa.