
- reklama -
Suroviny
- 8 dkg švestkových povidel
- 4 dkg sušených švestek
- 4 dkg švestek
- 4 dkg hladké mouky
- 5 dkg másla
- sůl
- skořice
- vývar z uzeného masa
- hřebíček
- kostka cukru
- citrónová kůra i šťáva
- 2 dl smetany
Postup přípravy receptu
-
Do 0,5 l vody dáme vařit předem oprané švestky, kompotované švestky, švestková povidla. Přidáme kousíček celé skořice, hřebíček, sůl, cukr, kousíček citr. kůry.
-
Když jsou sušené švestky měkké, zahustíme švestkový vývar máslovou jíškou, přidáme vývar z uzeného masa, šťávu z citrónu a znovu povaříme. Nakonec hustší omáčku zjemníme smetanou, ale už nevaříme.
Poznámka od kuchařky
Podává se s bramborovým knedlíkem a uzeným masem.
Kuchař: toprecepty.cz