Švestková klevela kořeněná

53
- reklama -

Suroviny

1 kg vypeckovaných zralých švestek
200 g cukru
1/2 lžíce mleté skořice
3 hřebíčky
5 lžic rumu

Postup přípravy receptu

  1. Zralé švestky rozpůlíme, zbavíme pecky a dáme do hrnce s pevným dnem vařit. Podle potřeby podlijeme malým množstvím vody, ale pokud je ovoce dostatečně zralé, pustí si šťávu samo. Přidáme hřebíček a skořici a za občasného zamíchání vaříme, až se švestky rozvaří.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté vmícháme cukr a ještě 10 minut vaříme.

  3. Nakonec odstavíme z plotny, vmícháme rum a plníme do skleniček.

  4. Sterilujeme při 85°C 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.