
- reklama -
Suroviny
- 1,20 kg vypeckovaných švestek
- 100 g kakaa
- 1 vanilkový cukr
- 1 kg cukru
- rum
Postup přípravy receptu
-
Švestky nejprve vypeckujeme a pak je pomeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme na jemnou kaši.
-
Smícháme švestky s cukrem, VC a kakaem- necháme 24 hod. v chladnu proležet.
-
Poté promícháme a dáme vařit, vaříme 20-25 min.
-
Ještě vařící plníme do malých zavařovacích skleniček, navrch každé dáme 1 lžičku rumu, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako u marmelády.
Zavaří se to samo teplem a rum to bezpečně steriluje.
Poznámka od kuchařky
Nejlépe se čokoláda hodí na palačinky, ale využití může být všestranné.
Kuchařka: Nervozniveverka









