Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami

69
- reklama -

Suroviny

Masové kuličky:
mleté maso hovězí a vepřové 1:1
2–3 lžíce solamylu
200 ml mléka
2 vejce
1 cibule
1/2 lžičky mletého nového koření
lžička muškátového oříšku
špetka mletého zázvoru
pepř
sůl
máslo na smažení
Omáčka:
50 g másla
4 lžíce mouky
1/2 l vývaru
150 ml smetany
mletý pepř
sůl
příloha:
brambory vařené ve slupce
brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Kuličky:
    Z uvedených surovin a cibule nakrájené na malé kostičky vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme kuličky a smažíme je na másle.

  2. Omáčka:
    V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku, kterou zalijeme vývarem a smetanou, asi patnáct minut provaříme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
    Podáváme se selskými brambory (uvaříme ve slupce a těsně před podáváním slupku oloupeme), omáčkou a brusinkami.

    Dobrou chuť 🙂