- reklama -
Suroviny
- hovězí maso (na minutky)
- červené víno
- koření na zvěřinu
- pomeranč
- med
- máslo
- sůl
- brusinky
- hořčice
- olej
- pórek
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na plátky osolíme je a posypeme kořením na zvěřinu, dáme do mísy a zalijeme červeným vínem. (množství záleží na počtu porcí). Maso jsem měla naložené asi hodinu, ale můžete i déle.
-
Na pánvi si rozehřejeme olej a naložené maso na něm opékáme z obou stran cca 3 minuty z každé strany.
-
Pak maso vyjmeme a do výpeku přodáme lžíci másla, krájený pórek, oloupaný pomeranč na plátky, orestujeme a zalijeme vínem které nám zbylo z masa.
-
Přidáme lžíci hořčice a lžíci medu, provaříme a přidáme nazpět maso, aby se prohřálo (můžete ho nakrájet na nudličky a nebo nechat v celku)a pak už jen podáváme, na každou porci dáme 1-2PL brusinek, podáváme s různě upravenými brambory, dobrou chuť.
Kuchařka: sebena