
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 300 g bílých fazolí
- 1 dl sladké smetany
- 1 velká cibule
- sádlo (na osmažení cibule)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočené fazole uvaříme ve vodě do měkka. Do fazolí přidáme drobně nakrájenou, na sádle osmaženou cibuli, sůl a pepř, smetanu a promícháme.
-
Necháme přejít varem, ještě případně dochutíme a podáváme s uzeným masem. Fazole jsou dobré jak teplé, tak i studené.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Vaří šéfkuchař – švédská kuchyně
Tímto způsobem udělané fazole jsou moc dobré, znám ještě podobný recept, ale se zakysanou smetanou, ale tyhle švédské fazole nám chutnají víc, jsou takové jemnější.
Kuchařka: HankaPu









