Švédské fazole

71
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

300 g bílých fazolí
1 dl sladké smetany
1 velká cibule
sádlo (na osmažení cibule)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme ve vodě do měkka. Do fazolí přidáme drobně nakrájenou, na sádle osmaženou cibuli, sůl a pepř, smetanu a promícháme.

  2. Necháme přejít varem, ještě případně dochutíme a podáváme s uzeným masem. Fazole jsou dobré jak teplé, tak i studené.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Vaří šéfkuchař – švédská kuchyně

Tímto způsobem udělané fazole jsou moc dobré, znám ještě podobný recept, ale se zakysanou smetanou, ale tyhle švédské fazole nám chutnají víc, jsou takové jemnější.