
- reklama -
Suroviny
16 porcí
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 Hera
- 1 lžíce cukru
- 1 šlehačka
- Náplň:
- 150 g mletých ořechů
- 20 ml mléka
- 80 g cukru moučka
- 80 g piškotů
- rum
- citronová kúra
Postup přípravy receptu
-
Heru rozpustíme. Do mísy dáme mouku, cukr, šlehačku a vlažnou Heru. Vypracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout, nejlépe do druhého dne.
Náplň: Svaříme mléko s cukrem, přidáme mleté ořechy a odstavíme. Přidáme zbylé ingredience, zamícháme a necháme vychladnout. -
Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého vyválíme kruh a rádýlkem rozdělíme na 8 částí. Na nejširší část dáme náplň a zarolujeme. Cíp dáme dospod, aby se při pečení rohlíčky neotvíraly.
-
Než dáme plech do trouby, rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem.
Poznámka od kuchařky
Toto šlehačkové těsto lze použít i na štrúdl.
Kuchařka: Foxinka