
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg hladké mouky
- 1 smetana ke šlehání
- 1 tuk na pečení
- lžíce cukru
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin (tuk změklý) smícháme těsto a necháme chvilku odpočinout.
-
Mez tím uděláme náplň – podle své chuti (my jsme měli ořechovou, lze i jinou – povidla, mák, tvaroh, puding, … podle chuti), nebo neplnit, jen srolovat.
-
Těsto rozdělíme na čtvrtiny, každou vyválíme na kruh o průměru asi 30 cm. Pak kruh rádýlkem rozkrájíme na osminy. Na vnější stranu vzniklých osmin dáme náplň a směrem dovnitř zarolujeme rohlíček.
Pečeme naplno (plyn) cca 20-25 minut.Upečené rohlíčky pocukrujeme nebo přímo obalíme v moučkovém cukru s vanilkou.
Kuchařka: sunny.sofi









