Sváteční pudingové řezy

61
- reklama -

Suroviny

I.těsto (bílé):
5 celých vajec
5 lžic krystal/krupice cukr (= dám šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamíchat)
5 rovných lžic hladké mouky
II. těsto (tmavé):
5 celých vajec
5 lžic krystal/krupice cukr( = dám šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamíchat)
4 rovné lžíce hladké mouky
1 rovná lžíce kakaa
Puding:
1 litr mléka
3 vanilkové pudinky
1 lžíce moučkového cukru (uvařit)
Krém:
Část pudinku
1 obyčejné máslo (250g)
lžíce moučkového cukru
zakápnout rumem a citronovou šťávou

Postup přípravy receptu

  1. Piškot šlehat opravdu poctivě, aby byl pěkně nadýchaný. Na pečící papír nalít světlé těsto a dáme péct na 150°C cca 15 minut (mám horkovzdušnou), upečené poznáme, až se boky piškotu oddělí od plechu (i s papírem). Dáme zchladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím šleháme tmavé těsto, stejně upečeme a dáme zchladit a potom z tmavého odlepíme papír.

  3. Nyní si uvaříme pudink a ještě horký pěkně rozetřeme na světlý piškot (necháme si jen trochu do krému) a hned přiklopíme nachystaný tmavý piškot.

  4. Zbytek pudinku dáme vychladit a průběžně jej mícháme – až má přiměřeně stejnou teplotu, jako máslo – potom máslo smíchat s cukrem a po částech přidávat pudink a šlehat co nejdéle doběla.

  5. Natřeme krémem řezy a než si připravíme kakaovou polevu – dávám piškot ztuhnout (lépe se na ztuhlý krém rozlévá ještě teplá poleva). Do polevy dávám máslo místo Ivy, déle tuhne, ale jde lépe krájet.

Poznámka od kuchařky

Řezů s pudingem je tady spousta, ale tyto, co dělám, jsem nenašla, tak Vám je nabízím ke zkoušce.

Dávám min. cukru a dávám vždy jen vanilkový puding – fotky nemám moc parádní (mobil), ale chuťově jsou řezy opravdu skvělé a famózní (to není z mého slovníku, ale mé rodiny a mých přátel)