
Suroviny
- I.těsto (bílé):
- 5 celých vajec
- 5 lžic krystal/krupice cukr (= dám šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamíchat)
- 5 rovných lžic hladké mouky
- II. těsto (tmavé):
- 5 celých vajec
- 5 lžic krystal/krupice cukr( = dám šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamíchat)
- 4 rovné lžíce hladké mouky
- 1 rovná lžíce kakaa
- Puding:
- 1 litr mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 1 lžíce moučkového cukru (uvařit)
- Krém:
- Část pudinku
- 1 obyčejné máslo (250g)
- lžíce moučkového cukru
- zakápnout rumem a citronovou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Piškot šlehat opravdu poctivě, aby byl pěkně nadýchaný. Na pečící papír nalít světlé těsto a dáme péct na 150°C cca 15 minut (mám horkovzdušnou), upečené poznáme, až se boky piškotu oddělí od plechu (i s papírem). Dáme zchladit.
-
Mezitím šleháme tmavé těsto, stejně upečeme a dáme zchladit a potom z tmavého odlepíme papír.
-
Nyní si uvaříme pudink a ještě horký pěkně rozetřeme na světlý piškot (necháme si jen trochu do krému) a hned přiklopíme nachystaný tmavý piškot.
-
Zbytek pudinku dáme vychladit a průběžně jej mícháme – až má přiměřeně stejnou teplotu, jako máslo – potom máslo smíchat s cukrem a po částech přidávat pudink a šlehat co nejdéle doběla.
-
Natřeme krémem řezy a než si připravíme kakaovou polevu – dávám piškot ztuhnout (lépe se na ztuhlý krém rozlévá ještě teplá poleva). Do polevy dávám máslo místo Ivy, déle tuhne, ale jde lépe krájet.
Poznámka od kuchařky
Řezů s pudingem je tady spousta, ale tyto, co dělám, jsem nenašla, tak Vám je nabízím ke zkoušce.
Dávám min. cukru a dávám vždy jen vanilkový puding – fotky nemám moc parádní (mobil), ale chuťově jsou řezy opravdu skvělé a famózní (to není z mého slovníku, ale mé rodiny a mých přátel)