Sváteční piškot s krémem a ovocem

56
- reklama -

Suroviny

Piškot:
6 vajec
6 lžic krystalového cukru
20 lžic polohrubé mouky
4 lžíce oleje
vanilkový cukru
prášek do pečiva
mléko na zředění
Krém:
1 vanilkový pudink
1/4 litru mléka
1/2 kostky Hery
práškový cukru
rum
4 ks banánu
2 plechovky mandarinek

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Vyšleháme 6 žloutků, 6 lžic krystalového cukru a jeden vanilkový cukr do husté světlé pěny. 20 lžic pol. mouky smícháme s práškem do pečiva a střídavě zašleháváme mouku, 4 lžíce oleje a vlažné mléko dle potřeby. Nakonec ušleháme 6 bílků a lehce vmícháme. Polovinu těsta můžeme obarvit kakaem.


    Zobrazit celý recept

  2. Krém: Do 1/4 litru mléka přidáme vanilkový pudink, můžeme trochu osladit a uvaříme do zhoustnutí. Odstavíme, přikryjeme potravinovou fólií a necháme chladnout.

  3. Potom vyšleháme s 1/2 Hery stejné teploty. Tu docílíte tak, že necháte uvařený pudink, rum a Heru na kuchyňské lince asi 2 hodiny. Osladíme práškovým cukrem a ochutíme rumem. Od té doby, co dodržuji toto pravidlo, se mi žádný krém nesrazil. A navíc šlehám obráceně. Máslo do pudinku.

  4. Naneseme na vychladlý piškot a rozetřeme do stejné výšky. Poklademe ovocem a ozdobíme čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Tímto děkuji své sousedce a kamarádce Gábince Novákové z Chrudimi za recept. Moc nám chutná.