Sváteční perníkové řezy

156
- reklama -

Suroviny
plech:32x25cm

1 balení směsi na Perník (dr. Oetker)
Na krém:
1 pomazánkové máslo
400 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
3 lžíce pískového cukru do pudinku
1 lžíce moučkového cukru
Na polevu:
400 ml pomerančového džusu
1 vanilkový pudinkový prášek
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Perníkovou směs dáme do mísy, přidáme podle návodu vodu a olej, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Z pudinkového prášku, písk. cukru a mléka uvaříme hustý pudink, přikryjeme potr. folií a necháme vychladit.

  3. Pomazánkové máslo smícháme s cukrem a postupně vmícháme vychlazený pudink.

  4. Natřeme na perník a polijeme polevou, kterou jsme uvařili z džusu a pudink. prášku.

  5. Nahoru nasypeme rozinky a necháme vychladit.

Poznámka od kuchařky

Pochopitelně si můžete upéct vlastní oblíbený perník, ale protože se mi doma již delší dobu válela tahle krabice, tak jsem zvolila rychlejší variantu.