![Sváteční perníkové řezy_5ffa20c724a0e.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/svatecni-pernikove-rezy_5ffa20c714a24.jpeg)
- reklama -
Suroviny
plech:32x25cm
- 1 balení směsi na Perník (dr. Oetker)
- Na krém:
- 1 pomazánkové máslo
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 3 lžíce pískového cukru do pudinku
- 1 lžíce moučkového cukru
- Na polevu:
- 400 ml pomerančového džusu
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- rozinky
Postup přípravy receptu
-
Perníkovou směs dáme do mísy, přidáme podle návodu vodu a olej, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
-
Z pudinkového prášku, písk. cukru a mléka uvaříme hustý pudink, přikryjeme potr. folií a necháme vychladit.
-
Pomazánkové máslo smícháme s cukrem a postupně vmícháme vychlazený pudink.
-
Natřeme na perník a polijeme polevou, kterou jsme uvařili z džusu a pudink. prášku.
-
Nahoru nasypeme rozinky a necháme vychladit.
Poznámka od kuchařky
Pochopitelně si můžete upéct vlastní oblíbený perník, ale protože se mi doma již delší dobu válela tahle krabice, tak jsem zvolila rychlejší variantu.
Kuchařka: mischelinka