- reklama -
Suroviny
- 1 husa
- 1 pomeranč
- 2 balíčky sušených švestek
- 4 jablka
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Husu řádně osolíme, posypeme kmínem, vložíme do pekáče. Pomeranč oloupeme, nakrájíme na kousky. Jablíčka omyjeme, vykrájíme jádřinec a nakrájíme na plátky. Přidáme sušené švestky a husu ovocem obložíme. Troubu jsem rozehřála na 160°C a husu jsem 1 hodinu pekla přikrytou. Pak jsem zvýšila teplotu na 180°C a pekla další necelou hodinu. Podle potřeby jsem podlévala horkou vodou a přelévala vypečenou šťávou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Venkovská kuchařka
Měla jsem půlku husy, takže jsem zmenšila množství ovoce. Dala jsem 1 pomeranč, 1 veliké jablko a 1 balíček sušených švestek. Podávala jsem s kopečkem šťouchaných brambor a bramborovým knedlíkem.
Kuchař: Iriska