Sváteční husa

42
- reklama -

Suroviny

1 husa
1 pomeranč
2 balíčky sušených švestek
4 jablka
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Husu řádně osolíme, posypeme kmínem, vložíme do pekáče. Pomeranč oloupeme, nakrájíme na kousky. Jablíčka omyjeme, vykrájíme jádřinec a nakrájíme na plátky. Přidáme sušené švestky a husu ovocem obložíme. Troubu jsem rozehřála na 160°C a husu jsem 1 hodinu pekla přikrytou. Pak jsem zvýšila teplotu na 180°C a pekla další necelou hodinu. Podle potřeby jsem podlévala horkou vodou a přelévala vypečenou šťávou.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Venkovská kuchařka

Měla jsem půlku husy, takže jsem zmenšila množství ovoce. Dala jsem 1 pomeranč, 1 veliké jablko a 1 balíček sušených švestek. Podávala jsem s kopečkem šťouchaných brambor a bramborovým knedlíkem.