
- reklama -
Suroviny
- 250 g červené čočky
- 100 g Královské slaniny (lze nahradit jinou)
- 1 stroužek česneku, cca 1×1 cm čerstvého zázvoru
- Půlka cibule (ideálně bílá)
- 1 papriková klobása
- Mletý koriandr, pepř, sůl a oregano (ideálně čerstvé) dle chuti
- 2 l vývaru nebo vody a bujon
- Malinko oleje
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu, ve kterém budeme vařit polévku, rozpálíme olej a dáme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, na plátky česnek a zázvor. Necháme orestovat cca 2 minuty.
-
Přidáme klobásku nakrájenou na kolečka a asi 1 lžičku koriandru, lehce zasmahneme – tak 1 minutu.
-
Přidáme vývar nebo vodu s bujonem a čočku. Vaříme asi 15-20 minut.
-
Přidáme oregano, sůl, pepř, a vypneme sporák. Dochutíme dle sebe a necháme ještě asi 5 minut spojit chutě.
Kuchařka: spagetka