Sváteční chilli

71
- reklama -

Suroviny

200 g velkých bílých fazolí
200 g malých tmavých fazolí
– oboje přes noc namočené
2 malé cibule
česnek
1 plátek hovězího masa
1 plátek uzeného masa asi po 10 dkg
1 nožka klobásy
zelené bylinky
1 lžíce gulášového koření
olej
ocet
chilli paprička nebo mleté chilli koření
1 plechovka rajský protlak
2 syrové zelené papriky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme lžíci oleje a na něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Jakmile začne sklovatět, přidáme na drobné kousky pokrájené maso a společně smažíme ještě chvíli, dokud se nevydusí šťáva. Ztlumíme a zasypeme gulášovým kořením, přidáme fazole i s vodou, v níž se namáčely, a dolijeme rajskou šťávou.

  2. Hrnec uzavřeme a směs dusíme na mírném plameni asi 50 minut.

  3. Do měkkých fazolí vmícháme koření, drobně pokrájené papriky. Necháme přejít varem, aby se papriky nerozvařily, podle chuti přiostříme, osolíme případně přikyselíme.

    Servírujeme s vařenou rýží, nebo s krajícem tmavého chleba, nebo jiným pečivem.