
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Na vývar:
- 1,2 l vody
- kousek celeru i s natí
- kousek petržele i s natí
- 1 malou cibuli
- 1/2 kostky zeleninového bujonu
- lžičku drceného kmínu
- Na knedlíčky:
- 1 vejce
- 3 lžíce mléka
- 3 lžíce krupice
- 3 lžíce jemně strouhaného sýra
- 1 lžíce petrželové natě
- sůl
- strouhanka na zahuštění
- Dále:
- 1 mrkev nahrubo nastrouhanou
- 1 lžičku másla
- 5 stroužků česneku
- sůl
- majoránka
- strouhaný sýr
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme vývar.
-
Než se nám vývar uvaří, utvoříme si knedlíčky a osmahneme mrkev na másle.
-
Vývar scedíme, přidáme mrkev, knedlíčky a prolisovaný česnek.
-
Povaříme. Dochutíme solí a majoránkou. Na talíři zdobíme strouhaným sýrem.
Kuchař: Madlenka1