
- reklama -
Suroviny
- Těsto na 5 plátů korpusů:
- 5×4 vejce
- 5×15 dkg cukr krupice
- 5×21 dkg polohrubá mouka
- 5×4 lžíce horké vody
- Krém:
- 7 ks másla
- 2 l mléka
- 6 vanilkových pudinku
- cukr dle chuti
- rum
Postup přípravy receptu
-
Upečeme 5 plátů korpusů: Vždy ze 4 bílků vyšlehat tuhý sníh a pak přidávat 15 dkg cukru krupice, potom postupně 4 žloutky, pak ručně vmíchat 21 dkg polohubé mouky (nebo 15 dkg mouky + 6 dkg mletých ořechů), 4 lžíce horké vody.
-
2 spodní pláty necháme velké, tak jak jsou upečené, jen je po krajích ořežeme, ostatní musíme přizpůsobit, aby tvořily patra. Celý dort potom zdobíme malými pucky a zepředu uděláme cestičku (schody).
-
Korpusy plníme krémem: Do mléka dáme pudinky, vanilkové cukry s cukrem podle chuti a uvaříme hustý pudink. Vyšleháme máslo, pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme, nakonec dáme rum.
Kuchařka: LIDKA









