Svatební podkova

58
- reklama -

Suroviny

Dortový korpus na středně velkou podkovu:
440 g polohrubé mouky
30 g mletých ořechů
350 g krupicového cukru
10 vajec
10 polévkových lžic oleje
2 vanilkové cukry
1 kypřicí prášek
100 ml vlažného mléka
Krém:
500 ml mléka
3 polévkové lžíce hladké mouky
2 vanilkové pudinky
2 vanilkové cukry
180 g cukru
2 másla
trochu rumu
2 hořké čokolády (70%)
1 čokoládu na vaření
100 g 100% tuku
Smartflex (růžičky a srdíčko s prstýnky)
další ozdoby
marmeláda
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, ořechy a kypřící prášek smícháme dohromady.


    Zobrazit celý recept

  2. Bílky ušleháme s polovinou cukru do pevného sněhu cca 5min. Žloutky s druhou polovinou cukru a van.cukrem, kde po částech zašleháváme olej a vlažné mléko. Pak žloutky smícháme s bílky a nakonec přimícháme mouku s ořechy a kyp.práškem. Nalejeme do formy a pečeme při 150-170°

  3. krém:

    Mléko si smicháme s moukou, pudinkam a a van.cukrem.

  4. Dáme vařit a za stálého michání uvařímě hustější kaši. Necháme vychladnout pod folií, aby se nám neudělal škraloup.

  5. Vyšleháme másla s cukrem a trochou rumu do světlé pěny a postupně přidáváme vychladlou kaši.

  6. Podkovku rozkrojíme na tři díly. Dáme marmeládu, krém, přiložíme plát a opakujeme ještě jednou.

  7. Boky podkovy pomažeme krémem a obsypeme mandlovými lupínky, vrch podkovy polijeme rozpuštěnou čokoládou a uděláme na ni cik cak čáry.

  8. Necháme vychladit. Ozdobíme dle fantazie.

    Nad vodní lázní za stálého míchání rozpustíme čokolády s tukem.