- reklama -
Suroviny
- 1 kg hladké mouky
- 70 g másla
- 130 g cukru krupice
- 7 žloutků
- 50 g droždí
- 3 šlehačky
- špetka soli
- Náplň
- já použila mak
- tvaroh
- ořechy
- marmelády
Postup přípravy receptu
-
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme k ostatním surovinám, zaděláme těsto a necháme půl hodinky nakynout.
-
Těsto vysypeme z mísy, rozdělíme na stejné díly, které vyválíme, nakrájíme na čtverečky, velké zhruba 4 cm. Doprostřed dáme náplň, poté uchopíme rohy čtverců, mírně povytáhneme a spojíme přitlačením k sobě.
-
Dáme na plech a pečeme tak dlouho, než budou mít koláčky správnou barvu.
Poznámka od kuchařky
Těsto jsem dělala jen z poloviční dávky a i tak jich bylo na čtyři plechy. Dělala jsem i klasický tvar.
Kuchařka: lemarti