Svatební koláčky – nekynuté

65
- reklama -

Suroviny

25 dkg másla
4 žloutky
0,25 l mléka
80 dkg hladké mouky
0,5 lžičky soli
25 dkg tuku (Omega)
7 dkg droždí
3 dkg cukru

Postup přípravy receptu

  1. V mléce si necháme vzejít kvásek společně s cukrem. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny. Tuk nastrouháme, máslo změklé.


    Zobrazit celý recept

  2. Uděláme těsto (já používám robota), které necháme chvilku v lednici – než si připravíme náplně.

  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, která plníme náplněmi. Po upečení máčíme spodní část koláčků v rozpuštěném másle s rumem (cca 1/2 másla a 0,2 dl rumu – kdo jak má rád ;), je možné máčet i celé koláčky.

Poznámka od kuchařky

Koláčky jsou měkké i týden po upečení. Skladují se nejlépe v papírové krabici, přikryté pouze ubrouskem.

Z uvedené dávky je cca 3 – 3,5 kg svatebních koláčků.

Při vykrajování koleček průměru 2 cm je cca 40 ks/10 dkg.

Kolečka průměr 3 cm cca 15 ks/10 dkg.

http://peceniproradost8.webnode.cz/