
- reklama -
Suroviny
- 1 kg polohrubé mouky
- 1 lžičku soli
- 1/2 kg Hery
- 2 kostky droždí
- 1/4 l vlažného mléka
- 3 lžíce krystalového cukru
- 4 celá vejce
- nádivky:
- mak nebo jablka
- tvaroh nebo povidla
- rozinky
- lázeň na omočení:
- rozpustit máslo
- trochu rumu
- trochu vody
- moučkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu
-
Do mouky dáme sůl, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a zasypeme cukrem, necháme vzejít kvásek, pak přidáme trochu změklou Heru, vejce a zpracujeme těsto.
-
Z těsta hned ukrajujeme kusy, které rozválíme na 0,5 cm tenké placky, ze kterých rádýlkem nakrájme čtverečky, naplníme, spojíme do šátečku a bez potírání pečeme v troubě při 180°C asi 15 minut.
-
Upečené, ještě horké omočit v lázni, necháme okapat a obalíme v moučkovém cukru.
Poznámka od kuchařky
Uložit do chladna.
Kuchařka: akjam