Svatební dortík pro super holčinu :o)

62
- reklama -

Suroviny

Korpus 1:
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
240 g cukru moučka
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
kakao
Korpus 2:
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
240 g cukru moučka
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
70 g mletých ořechů
Krémy:
Salko
1 máslo
Marcipán:
30 dkg moučkového cukru
13 dkg sušeného polotučného mléka
lžíce medu
lžička oleje
lžička rumu
trocha vody
pár kapek mandlové esence

Postup přípravy receptu

  1. Korpus 1 ( na spodní díl jsem dělala dvojitou dávku na horní 1/2dávku) :
    Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy…)

  3. Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta.

  4. Korpus 2 :
    Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu, ořechy. Nakonec vmícháme sníh.

    …1patro + 3 patro – korpus 1
    ….prostřední patro – korpus 2

  5. Krém 1: vychladlé salko + máslo – vyšleháme v hladký krém

  6. Krém 2: vychladlé pikao + máslo – vyšleháme v hladký krém

    Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu.

  7. Marcipán: z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.