Suroviny
- Korpus 1:
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 240 g cukru moučka
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- kakao
- Korpus 2:
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 240 g cukru moučka
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 70 g mletých ořechů
- Krémy:
- Salko
- 1 máslo
- Marcipán:
- 30 dkg moučkového cukru
- 13 dkg sušeného polotučného mléka
- lžíce medu
- lžička oleje
- lžička rumu
- trocha vody
- pár kapek mandlové esence
Postup přípravy receptu
-
Korpus 1 ( na spodní díl jsem dělala dvojitou dávku na horní 1/2dávku) :
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. -
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy…)
-
Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta.
-
Korpus 2 :
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu, ořechy. Nakonec vmícháme sníh.…1patro + 3 patro – korpus 1
….prostřední patro – korpus 2 -
Krém 1: vychladlé salko + máslo – vyšleháme v hladký krém
-
Krém 2: vychladlé pikao + máslo – vyšleháme v hladký krém
Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu.
-
Marcipán: z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.