- reklama -
Suroviny
pro 6 osob
- DROBENKA:
- 125 g másla
- 75 g cukru
- 125 g mouky
- 125 g karamelizovaných sušenek Lotus (rozdrobených)
- SVAŘENÁ SMETANA:
- 5 dl smetany
- 1 dl mléka
- 4 želatinové plátky
- 75 g cukru
- 2 šálky espressa
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na drobenku zpracujeme dohromady. Vznikne nám těsto podobné těstu jak na linecké cukroví.
-
Těsto vyválíme na placku, položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut. Poté necháme úplně vychladnout a pak jen rukama nalámeme na menší kousky.
-
Mléko svaříme se smetanou a cukrem, přidáme namočené želatinové plátky a přilijeme espresso. Mícháme než se želatinové plátky rozpustí a pak rozdělíme do 6 skleniček.
-
Před podáváním vychladíme v ledničce a ozdobíme rozdrobenými sušenkami.
Kuchařka: verunka.jaskova