Sushi specialita

65
- reklama -

Suroviny

1/2 kg rýže
rýžový ocet
cukr
řasy NORI
wasabi křen
sojová omáčka
sezamová semínka
Náplň :
krabí tyčinky
okurka
šunka
důležitá bambusová podložka pro zabalení

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si rýži. Nejprve dobre propláchněte vodou. Poté uvařte podle návodu a nechte jí stát ještě dalších 10 minut. Ve větší nádobě propláchněte octem a také s trochou soli a cukru.

  2. Řasu položte na podložku lesklou stranou dolů a lehce jí pokropte vodou – lépe se s ní pracuje.

  3. Na řasu nandávejte rýži do 2/3. Na rýži naneste po celé délce wasabi křen – dobré a kvalitní dodává sushi tu správnou chuť. Jako náplň jsme si zvolili krabí tyčinku a okurku v šunce.

  4. Řasu pomocí podložky stočte a pevně utáhněte.

  5. Rolku rozkrájejte na několik kousků, záleží na tom jak je chcete mít vysoké. Pří krájení použijte opláchnutý a neusušený nůž.

  6. Sushi servírujte se sojovou omáčkou.