
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg rýže
- rýžový ocet
- cukr
- řasy NORI
- wasabi křen
- sojová omáčka
- sezamová semínka
- Náplň :
- krabí tyčinky
- okurka
- šunka
- důležitá bambusová podložka pro zabalení
Postup přípravy receptu
-
Připravte si rýži. Nejprve dobre propláchněte vodou. Poté uvařte podle návodu a nechte jí stát ještě dalších 10 minut. Ve větší nádobě propláchněte octem a také s trochou soli a cukru.
-
Řasu položte na podložku lesklou stranou dolů a lehce jí pokropte vodou – lépe se s ní pracuje.
-
Na řasu nandávejte rýži do 2/3. Na rýži naneste po celé délce wasabi křen – dobré a kvalitní dodává sushi tu správnou chuť. Jako náplň jsme si zvolili krabí tyčinku a okurku v šunce.
-
Řasu pomocí podložky stočte a pevně utáhněte.
-
Rolku rozkrájejte na několik kousků, záleží na tom jak je chcete mít vysoké. Pří krájení použijte opláchnutý a neusušený nůž.
-
Sushi servírujte se sojovou omáčkou.
Kuchařka: meginka