Sushi pro vegetariány a ne-konzumenty syrového masa

56
- reklama -

Suroviny

10 plátků mořské řasy nori
1 salátová okurka
1-2 mrkve
1,5 šálku sushi rýže
5 lžic rýžového octa
cukr
sůl
křen wasabi
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme jako obvykle a necháme ji vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tác.


    Zobrazit celý recept

  2. Svaříme rýžový ocet s cukrem a solí a do teplého vmícháme wasabi křen a sójovou omáčku. Opatrně promícháme s chladnoucí rýží.

  3. Na rolovací podložku položíme plátek řasy a do dvou třetin rozprostřeme rýži, asi v půlcentimetrové vrstvě. Umačkáme ji a na kraj (nejblíž k sobě) položíme špalíček salátové okurky (po celé délce) a stejně tak špalíček mrkve. Za pomoci podložky pevně stočíme, necháme odležet (mezitím připravujeme další rolky) a posléze nakrájíme na cca dvoucentimetrové kousky.

  4. Podáváme s wasabi a sójovou omáčkou k namáčení.

Poznámka od kuchařky

Místo salátové okurky můžeme použít plátky avokáda, které jsme lehce osolili a pokapali citrónovou šťávou.