
- reklama -
Suroviny
- 350 g bezlepkové mouky (použila jsem Schär Mix B)
- 90 g moučkového cukru
- 1/2 lžičky Xanthanu (nebo Guaru)
- 185 g Stelly
- 2 lžíce sojového mléka (nebo vody)
Postup přípravy receptu
-
Ze všech přísad zaděláme pevné nedrobivé těsto, které necháme 15 minut odpočinout v ledničce.
-
Těstem pak naplníme lis a vytlačujeme sušenky libovolných tvarů (raději ale volíme tvary plnější, bezlepkové sušenky jsou přeci jen křehčí než obyčejné).
-
Pečeme při 160 °C 10-15 minut, až jsou okraje sušenek růžové.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram









