Sušenky s kandovaným zázvorem a kousky čokolády

75
- reklama -

Suroviny
asi 45 ks

50 g zlatého sirupu (lze nahradit medem, ale nebude to ono)
150 g hnědého cukru
90 ml slunečnicového oleje
60 ml mléka
1 lžíce brandy
210 g hladké mouky
1/2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
pomerančová kůra
100 g kandovaného zázvoru
50 g hořké čokolády
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme sirup, cukr, olej, mléko a brandy, přidáme špetku soli a nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.

  2. Do vzniklého těsta přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, kandovaný zázvor nakrájený na malé kousky a nasekanou hořkou čokoládu.

  3. Pomocí dvou namočených lžiček tvoříme na plech vyložený pečícím papírem malé hromádky dále od sebe, pečením se trochu roztečou do placiček.

    Pečeme při 180°C asi 10 minut, až kraje sušenek začnou lehce zlátnout. Ještě horké je sundáme z plechu a necháme vychladnout.

  4. Sušenky můžeme dozdobit čokoládovou polevou. Upečené sušenky jsou měkké, ztuhnou po vychlazení, ale stále zůstávají lehce žvýkavé.

Poznámka od kuchařky

Zlatý sirup kupuji v prodejně Marks & Spencer.

Právě díky zlatému sirupu zůstanou sušenky žvýkavé a mají lehce karamelovou chuť.